CD & DVD

De opnames van ons optreden, tijdens het Wereld Muziek Concour 2013

Het jaar waarin Koninklijke Fanfare “St. Caecillia” Puth Wereld kampioen is geworden in de eerste divisie fanfare.

14 juli 2013, Rodahal te Kerkrade.

Koninklijke Fanfare St Caecilia betreed om 10:00 s’morgens het podium, onder leiding van Chris Derikx.

We schrijven het jaar 2013, een warme zomerdag, 14 juli 2013, Rodahal te Kerkrade. In de 1e divisie fanfare zullen dit jaar 14 fanfares deelnemen aan het WMC 2013.

Koninklijke Fanfare St Caecilia betreed om 10:00 s’morgens het podium, wederom onder leiding van Chris Derikx. Aan de rechterzijde van het podium staat een grote foto op een schildersezel. Een foto die alles te maken heeft met het verplichte werk in de eerste divisie fanfare, Vita Aeterna.

Vita Aeterna is een compositie van Alexander Comitas (Ed de Boer red.) en beschrijft het aardse leven en het leven in het hiernamaals van Jeffrey Lindelauf. Jeffrey Lindelauf was een getalenteerd euphonium speler bij de fanfare Puth. Door een tragisch ongeval, een epileptische aanval in bad, verdronk Jeffrey op 18 jarige leeftijd op 26 augustus 2010. De foto op het podium is van Jeffrey.

Aan de muzikanten en dirigent van de fanfare Puth de moeilijke opgave om onder zeer emotionele omstandigheden een perfecte uitvoering van de te spelen werken neer te zetten. De jury waardeert het optreden met zeer hoge punten: 96,33 punten voor het verplichte werk, 93,67 punten voor het keuze werk.

De eindscore, 95 punten, blijkt genoeg te zijn voor een tweede wereldkampioenschap in de eerste divisie fanfare.