Algemene voorwaarden Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth
Artikel 1 | Lidmaatschap
- Je kunt je het gehele jaar aanmelden als lid. De contributie gaat in aan het begin van de eerstvolgende maand.
- Het lidmaatschap moet schriftelijk bij het bestuur worden opgezegd door het lid of zijn/haar ouder/verzorger als het lid jonger dan 16 jaar is. De verplichting tot het betalen van contributie stopt na de maand waarin de opzegging is.
Artikel 2 | Contributie en overige bijdragen
- Als lid ben je verplicht jaarlijks contributie te betalen.
- De hoogte van de contributie wordt tijdens de algemene ledenvergadering vastgesteld. De contributie kan hierdoor jaarlijks worden aangepast. Het actuele tarief is terug te vinden op de website.
- Lesgelden zijn niet inbegrepen in de contributieprijs. De actuele lesgelden zijn terug te vinden op de website.
- De contributie en/of lesgelden moeten in de eerste maand van het kalenderjaar worden betaald. Als je de contributie en/of lesgelden niet of niet geheel kunt betalen, kun je gebruik maken van een maandelijkse betaling. Hiervoor kun je contact opnemen met de penningmeester.
- Wanneer je niet aan de betalingsverplichtingen voldoet en geen betalingsregeling hebt aangevraagd, ontvang je een aanmaning van de penningmeester.
- Voor een uniform wordt een bijdrage gevraagd van € 50,00. Een nieuw hemd is voor eigen rekening.
- Voor een aantal vrijwillige activiteiten georganiseerd door de organisatiecommissie wordt een bijdrage gevraagd.
Artikel 3 | Bruikleen instrument
- Als je een instrument van de fanfare in bruikleen hebt moet je dit zorgvuldig onderhouden en ervoor zorgen dat het instrument niet beschadigd.
- Bij verlies van en/of schade aan het instrument door grove nalatigheid of (moedwillige) vernieling zullen de kosten ter reparatie of vervanging worden verhaald op jou.
- Je mag het instrument, dat je in bruikleen hebt, alleen gebruiken bij activiteiten van de onze fanfare. Voor het gebruik van het instrument buiten de activiteiten van onze fanfare is toestemming van de instrumentenbeheerder vereist.
- Je bent verplicht het instrument aan te bieden ter onderhoud aan een, door de instrumentenbeheerder, aangewezen reparateur. De instrumentenbeheerder zal tijdig aangeven wanneer het instrument onderhoud nodig heeft.
- Wanneer je constateert dat het instrument onderhoud nodig heeft, bespreek je dit met de instrumentenbeheerder. Deze zal beoordelen of je het instrument mag aanbieden bij de daarvoor aangewezen reparateur. Aankopen, onderhoud en/of reparaties zonder toestemming van de instrumentenbeheerder worden niet vergoed. Blijkt achteraf dat er sprake is van grove nalatigheid of moedwillige vernieling, de reparateur zal uitsluitsel hierover bieden, dan zullen de kosten op het lid worden verhaald.
- Wanneer je gebruik maakt van een eigen instrument, dan heb je recht op regulier onderhoud. Hiervoor moet je toestemming vragen aan de instrumentenbeheerder. Onderhoud en/of reparaties zonder goedkeuring van de instrumentenbeheerder worden niet vergoed.
Artikel 4 | Verzekering
- De instrumenten zijn niet via de fanfare verzekerd. Bij diefstal of schade moet je de kosten bij je privé verzekering verhalen.
Artikel 5 | Gebruiksmiddelen
- Door de fanfare worden de volgende gebruiksmiddelen kosteloos verstrekt:
- Instrument, mondstuk en koffer;
- Demper;
- Harpje voor straatactiviteiten;
- Muziekpartijen, met uitzondering van de partijen die nodig zijn voor de opleiding. De muziekpartijen moeten zelf door het lid van de server gedownload en afgedrukt worden.
- Als een ander mondstuk nodig is moet dit met de instrumentenbeheerder worden besproken. Bij het krijgen van een nieuw mondstuk moet het oude worden ingeleverd.
- Tevens ontvangt de gebruiker de volgende producten:
- Voor de rietblazers maximaal 10 rietjes per jaar per persoon. Dit geldt ook voor de leerlingen.
- Eenmalig olie en/of vet bij uitlevering van het instrument.
- Bij opzegging van het lidmaatschap moet het bruikleeninstrument met bijbehorende gebruiksmiddelen, zoals hierboven vermeld, bij de instrumentenbeheerder ingeleverd te worden in de staat waarin het ontvangen is (met in acht name van normale slijtage).
- Je moet zelf een muziekstandaard aanschaffen.
Artikel 6 | Uniformen
- Ieder actief lid van de fanfare en bestuurslid heeft recht op een uniform, bij de uniformbeheerder kun je hiernaar vragen.
- Je bent zelf verantwoordelijk voor het in goede staat houden van je uniform.
- Beschadigingen aan het uniform ontstaan door nalatigheid of moedwillige vernieling worden na beoordeling van de uniformbeheerder hersteld op kosten van het lid.
- Je moet zelf zorgen voor zwarte schoenen (geen sportschoenen), zwarte sokken of panty’s.
- Als een uniform moet worden vermaakt, moet dit besproken worden met de uniformbeheerder.
- Het uniform moet chemisch worden gereinigd, de kosten hiervan zijn voor rekening van het lid.
- Het uniform blijft eigendom van de fanfare.
- Bij opzegging van het lidmaatschap of inlevering van het uniform moet je het uniform gereinigd inleveren bij de uniformbeheerder. Als je het uniform ongereinigd inlevert, zullen de kosten op het lid worden verhaald. Het uniform moet onbeschadigd worden ingeleverd (met uitzondering van de gebruikelijke slijtage).
- Bij verlies van of schade aan het uniform door grove nalatigheid of moedwillige vernieling zullen de kosten van reparatie of vervanging op het lid worden verhaald.
Artikel 7 | Opleiding en examens
- De opleiding wordt verzorgd door Stichting Opmaat.
- Voor de opleidingsvoorwaarden verwijzen we naar de pagina opleiding op onze website.
Artikel 8 | Activiteiten
- Ieder actief lid wordt geacht aanwezig te zijn bij activiteiten van de fanfare.
- Onder activiteiten wordt onder andere verstaan:
- Repetities;
- Concerten;
- Serenades en processies;
- Opluisteren H. missen;
- Zoals statutair verplicht heeft de vereniging jaarlijks een ledenvergadering. Hierbij zijn alle leden van de vereniging uitgenodigd. De jaarvergadering moet binnen 4 maanden na afloop van het vorige jaar plaats te vinden.
- Er bestaat de mogelijkheid om een bijzondere ledenvergadering aan te vragen op ad-hoc basis. Dit kan gedaan worden door ieder lid van de vereniging en moet aan het bestuur worden voorgedragen. Het is aan het bestuur te oordelen of/wanneer deze vergadering plaats zal vinden. Als de aanvraag onderschreven wordt door minimaal 10 leden, dan is het bestuur verplicht binnen een termijn van 1 maand een extra ledenvergadering te houden. Het bestuur kan ook zelf structureel extra ledenvergaderingen in plannen (zoals een najaarsvergadering).
- Wanneer je niet aanwezig kunt zijn, meld je dan tijdig af volgens het afmeldingbeleid op de website.
Artikel 9 | Foto’s en videobeelden
- Tijdens concerten, activiteiten of overige vrijwillige bijeenkomsten (zoals BBQ en Caeciliaavond) worden foto’s en/of videobeelden gemaakt.
- Als lid ga je ermee akkoord dat deze gebruikt kunnen worden als promotiemateriaal van onze fanfare op posters of social media.
Artikel 10 | Jubilea
- In onze vereniging worden de volgende jubilea herdacht: 25 jaar, 40 jaar, 50 jaar, 60 jaar en vervolgens iedere 5 jaar. De eerste 4 genoemde jubilea worden aangemeld bij de muziekbond en geëerd met de bijbehorende oorkonde en bondsspeld (mits de jubilaris dit op prijs stelt). De jubilea daarna worden geëerd met een verenigingsspeld.
- Voor de bepaling van het jubileum geldt het eerste jaar van lidmaatschap zoals dit in de ledenlijst is vermeld. Als een muzikant elders lid is geweest van een bij een officiële muziekbond behorende vereniging, dan tellen deze lidmaatschapsjaren mee in de jubileumtelling. Hierbij wordt uitgegaan van de informatie die de muzikant zelf verstrekt.
- Jubilea worden alleen herdacht in een jubileumjaar van de vereniging, dus slechts één keer in de vijf jaar. Hiervoor worden de volgende marges in de lidmaatschapsjaren toegepast:
- 25 jarig jubileum: 23, 24, 25, 26, 27 jaar lid;
- 40 jarig jubileum: 38, 39, 40, 41, 42 jaar lid;
- 50 jarig jubileum: 48, 49, 50, 51, 52 jaar lid;
- 60 jarig jubileum: 58, 59, 60, 61, 62 jaar lid;
- En vervolgens iedere vijf jaar.
Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth
Mei 2018